Bakonyi Denevérkutatás
Az éjszaka repülő emlősei

Bakonyi Denevérkutatás - Az éjszaka repülő emlősei

Támogasd adód 1%-val a denevérek védelmét, mentését! Adószám:
19241504-1-19

Szigetelésbe építhető denevérodúk

Természetes élőhelyeik folyamatos csökkenésével egyre gyakrabban költöznek be épületeinkbe a denevérek. Ha már a kivitelezés során gondoskodni szeretnénk denevéreink szálláshelyéről, a Bakony és Kőris odúcsaládokkal ezt megtehetjük!

 A denevérek igen hatékonyan csökkentik a számunkra kellemetlen rovarok egyedszámát – egyetlen törpedenevér egy éjszaka során akár 2000-2500 szúnyogot is elfogyaszt. Az odú beépítésével olyan helyen tudjuk megtelepíteni őket, ahol a későbbiekben nem zavarnak minket, így elkerülhetők a további problémák.

 Az odúk beépítése 3 méter magasság felett ajánlott, így felhasználhatók társasházaknál, ipari létesítményeknél, családi házaknál is. Az odúk legalább 10cm vastag homlokzati hőszigeteléstől alkalmazhatók, telepítésük nem igényel különös szakértelmet, a hőszigeteléssel egy menetben beépíthetők. Mindenképp déli tájolás javasolt, de tűző nap lehetőleg ne, vagy csak rövid ideig érje az odúkat. A típusszámok az odúk mélységét, vagyis azt jelölik, hogy milyen minimális vastagságú szigetelés szükséges a beépítésükhöz.

 

Az odúk gyártását és forgalmazását is a Bakonyi Denevérvédelmi Alapítvány végzi.

 

BAKONY 10       BAKONY 18     KŐRIS 10      KŐRIS 15

ÁRLISTA és MEGRENDELŐ

Galériánkból

Olvastad már?

Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány