Bakonyi Denevérkutatás
Az éjszaka repülő emlősei

Bakonyi Denevérkutatás - Az éjszaka repülő emlősei

Magyarországon 28 denevérfaj él, ebből 27-et sikerült eddig kimutatni a Bakonyból...
Mi is az a denevér?

Előadások

A programokat bárki kérheti, osztályok, osztálykirándulások, egyéb csoportok. Óvodáknak külön program, ami illeszkedik a korosztályhoz.

A tantermi foglalkozás során egy órás előadást hallgathatnak meg a denevérek titokzatos világáról, a hiedelmektől kezdve, a testfelépítésükön keresztül a lakóhelyükig. Projektoron gazdag fotó és video anyaggal illusztrált előadás után bemutatom a denevérfogás eszközeit és néhány preparált és konzervált denevért is.

A terepi foglalkozások este történnek, ugyanis denevér este sötétedés után fogható, akkor aktív. Ekkor egy az csoport szállásához közeli helyen, felállított denevérhálók segítségével fogunk denevért (a fogás nem garantált), ekkor közelről megnézhető a denevér. Közben elmondom a szükséges tudnivalókat az éjszakai életmódot folytató, rovarevő emlősökről és bemutatom a denevérkutatás eszközeit. Megfigyelhetjük az éjszakai erdő nappalitól eltérő arcát és a félelmetesnek tűnő hangok gazdáit is megismertetem, így már nem is lesz olyan ijesztő.

Az előadás vagy a terepi foglalkozás ára 550Ft/fő, de minimum 12000ft fizetendő 20fős csoport alatt. A tantermi és terepi foglalkozások külön térítés ellenében vehetők igénybe. Amennyiben a csoport megrendeli a szolgáltatást, de nem jelenik meg, vagy mindkét bemutatót megrendelik, de a helyszínen lemondják a terepit, a minimum díját a lemondott előadásnak is ki kell fizetni.
Előadást lemondani, kezdés előtt 24 órával korábban lehet.

Galériánkból

Olvastad már?

Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány